top of page

Sinkblende, Pyrrhotitt, Kalsitt og Kvarts

ID-1028

Størrelse: 215x440x230 mm (27400 gram)

Lokasjon:

2nd Sovetskii Mine, Dalnegorsk, Primorskiy Kray

Mindat:

Wikipedia

Et gigantisk eksepmplar på 44 cm (27,4 kg) som inneholder en fin kombinasjon av Sinkblende, Pyrrhotitt, Kalsitt og Kvarts.

Den ble funnet i 2nd Sovetskii Mine, Dalnegorsk, Dalnegorsk Urban District, Primorsky Krai, Russland

Mindat inneholder ofte de beste mineralene i verden, men ikke engang her vil du finne noe i nærheten av denne størrelsen, så har snakker vi en godbit som museer ville være begeistret over å ha i sin samling.

Den inneholder hvite, flisete kalsittkrystaller, mørke sølvfargede sfalerittkrystaller, noen små områder med gylne pyrrhotittkrystaller og små gulbelagte bøtter med kvartskrystaller

Faren min kjørte til Russland for noen få anledninger for 20-30 år siden for å kjøpe mineraler. Faktisk fant jeg i notatene hans om dette eksemplaret hvor det også var opplyst om pris (mye penger den gang), men jeg klarer ikke finne nøyaktig årstall.

Dalnegorsk

Dalnegorsk ligger i den østlige delen av Russland, relativt nær Kina og Nord-Korea. Det er kjent for sin gruveindustri, og det er populært for mineralsamlere, på grunn av alt det fine som har blitt funnet gjennom tidene.

 

Det var tidligere kjent fra grunnleggelsen i 1897 som Tetyukhe, med grunnleggelsen av en bly- og sinkgruve av den sveitsiske immigranten Julius Brynner. Brynners sønn Boris opprettholdt retten til å gruve på stedet til 1931, en av de lengste private foretakene i Sovjetunionen.

Regionen består av 9 forskjellige forekomster, og Verkhnee-forekomsten ble først utviklet i 1912.

Digital kunstversjon (NFT)

eCryptonite #032