top of page

Fluoritt og Blyglans på Kvarts

ID-1014

Størrelse: 67x81x78 mm (532 gram)

Lokasjon:

Nikolaevskiy Mine, Dalnegorsk, Primorskiy Kray

Mindat:

Wikipedia

Stor flott gjennomsiktig Fluoritt-krystall, skinnene sølvaktig blyglans (Galena), og litt Svovelkis (Pyritt) på kvarts-krystaller.

Stuffen ser forskjellig ut fra alle vinkler, på "baksiden" vil den se bedre ut i forhold til blyglansen og kvartsen, men velger å stille den ut med hovedfokus på Fluoritten.

Navnet "Fluoritt" er avledet fra det latinske verbet fluere, som betyr å flyte. Mineralet brukes som flussmiddel i jernsmelting for å redusere slaggviskositeten.

I 1852 ga Fluoritt navn til fenomenet "fluorescens", som er fremtredende i fluoritter fra visse steder, på grunn av visse urenheter i krystallen. Fluoritt ga også navnet til dets grunnstoff: Fluor.

Dalnegorsk

Dalnegorsk ligger i den østlige delen av Russland, relativt nær Kina og Nord-Korea. Det er kjent for sin gruveindustri, og det er populært for mineralsamlere, på grunn av alt det fine som har blitt funnet gjennom tidene.

 

Det var tidligere kjent fra grunnleggelsen i 1897 som Tetyukhe, med grunnleggelsen av en bly- og sinkgruve av den sveitsiske immigranten Julius Brynner. Brynners sønn Boris opprettholdt retten til å gruve på stedet til 1931, en av de lengste private foretakene i Sovjetunionen.

Regionen består av 9 forskjellige forekomster, og Verkhnee-forekomsten ble først utviklet i 1912.

Digital kunstversjon (NFT)

Bilde med maks oppløsning

Kjøp NFTen på OpenSea:

Antall kopier og pris (ETH)

Størrelse bilde:

bottom of page